Alterac Valley

Alterac Valley

Level: 45-90




Detta är den BG som ger mest utdelning på Honor points. Precis som Isle of Conquest så är det två 40-manna lag som gör upp om herraväldet i Alterac Valley. Målet är att döda respektive fraktions ledare, Drek’Thar för Frostwolve Clan (Horde) och Vanndar Stormspike för Stormpike Guard (Alliance). Alternativt så kan man också vinna genom utmattning då motståndaren har slut på förstärkningar

Båda sidorna startar med 600 i förstärkningar Det finns flera alternativa sätt att göra slut på motståndarens förstärkningar Man dödar fiendens kapten, det är Galvangar (Horde) och Balinda Stonehearth (Alliance), då förlorar motståndaren 100 och så får man bonus Honor. Tar man motståndarens torn/bunker och håller den i 4 minuter så brinner den ner sen, då reduceras förstärkningar med 75 per torn/bunker och det finns fyra torn/bunker totalt. Den andra mycket viktiga fördelen med att bränna ner motståndarens torn/bunker är att samtidigt så försvinner en add till slut bossen. Det finns även två stycken gruvor som man kan ta och då får man nya förstärkningar var 45 sekund. Slutligen så reduceras förstärkningar med 1 för varje motståndare som dödas.

Bossarnas adds är som sagt mycket viktiga att få bort innan man skall gå in i den avgörande attacken. Varje add ger 25% hälsa och skade buff till generalen, alltså så startar han med +144% i HP och skadar med 144% mer. Det är viktigt att kontrollera sina egna torn och bränna ner motståndarens torn. Detta gör att en Rush taktik är värdelös, många vill att alla skall springa ner till slutbossen direkt. Men i min erfarenhet så är det meningslöst och i 95% av fallen så antingen förlorar man eller så blir det en väldigt seg och utdragen BG.

Horde mål (Se kartan)
Det finns tre kyrkogårdar som är viktiga; 1. Stonehearth, 2. Stormpike och 3. Aid Station.

4. Kapten Balinda Stonehearth

Tornen; 5.Stonehearth Bunker, 6. Icewing Bunker, 7. Dun Balder South och 8. Dun Balder North.

9. General Vanndar Stormpike

10. Irondeep Mine och 11. Coldtooth Mine (Lämpliga mål för Rouges, som stealthar hela vägen in till gruv bossen och dödar han)

Alliance mål (Se kartan)
Allierade har fyra viktiga kyrkogårdar; 1. Snowfall, 2. Iceblood, 3. Frostwolf och 4. Relief Hut.

5. Kapten Galvangar

Tornen; 6. Iceblood Tower, 7. Tower Point, 8. West Frostwolf Tower och 9. East Frostwolf Tower.

10. General Drek’Thar

11. Irondeep Mine och 12. Coldtooth Mine (Lämpliga mål för Rouges, som stealthar hela vägen in till gruv bossen och dödar han)


Achievements
Alterac Grave Robber
Alterac Valley All-Star
Alterac Valley Veteran
Alterac Valley Victory
Everything Counts
Hero of the Stormpike Guard
Hero of the Frostwolf Clan
Loyal Defender
Stormpike Battle Charger
Frostwolf Howler
Stormpike Perfection
Frostwolf Perfection
The Alterac Blitz
The Sickly Gazelle
Tower Defense